Amandel & Hazelnootpasta

De wekker gaat om 7 uur. Normaal snoozen we nog een paar keer, maar gisteravond hebben we besloten dat we gaan zwemmen in het park. We stappen slaperig uit bed. Eerst het balkon op voor een korte meditatie. Dan snel zwemkleren aan en ik maak nog een grote choco-peanutbutter smoothie die ik in een glazen fles giet. Ik spring achterop en we fietsen richting het park. De zon komt op en de vogels fluiten. Het water is glad en de enige voorbijgangers zijn een paar vroege hardlopers. Het is koud en we willen eigenlijk niet, maar ja, iedereen weet dat je je pas weer realiseert waarom je in het koude water springt nadat je het gedaan hebt. We plonsen erin en de temperatuur is verrassend aangenaam. We zwemmen lachend naar het midden van het meertje terwijl er wat kieviten langs varen. Het leven is mooi! We klimmen uit het water en rijden weer terug naar huis. Onder de warme douche en dan kan de dag beginnen. Tijd voor een meeting over het Vegadutchie boek. En over de website die binnenkort gaat veranderen!

Begin je dag met iets fijns voor jezelf. Een ontbijtje in de zon, een plons in het water, yoga, rennen, je lievelingsnummer of een andere route naar je werk. Wat heb je vandaag nodig? Energie, rust, ideeën of concentratie? Stem je ochtendritueel daarop af en je zult merken dat je dag fijner verloopt.

Amandel & Hazelnootpasta

Notenpasta! Need I say more? Goddelijk. Maak het! Pas op voor bakpapier dat in de fik vliegt als het de bovenkant van de oven raakt ;- )

1 cup rauwe hazelnoten, eventueel handje extra voor de crunchy variant.
1 cup rauwe amandelen
1 tl ahornsiroop
1 tl kokosolie
1/4 tl himalayazout

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de hazelnoten en amandelen erop. Rooster de noten in zo’n 10 minuten. Blijf erbij, want iedere oven is anders en het kan weleens sneller gaan.

Laat de noten 10 minuten afkoelen. Hou voor de crunchy variant een handje noten apart. Doe de noten dan in de keukenmachine, het liefst in een kleine variant indien mogelijk, en voeg de ahornsiroop, kokosolie en zout toe. De komende 10-15 minuten zet je de keukenmachine aan en schraap je af en toe met een spatel de randen schoon. Het proces zie je hieronder op de foto’s. Als er een smeuïge notenpasta is ontstaan schep je de pasta in een schoon potje. Hak de extra noten grof en schep erdoor als je een crunchy pasta wil.

Zo lekker op een appel of met stengels bleekselderij!

7 Comments

  1. Chanoe 10 januari 2015 om 14:54 - Antwoorden

    Haha dat heb ik serieus een keer gehad dat de oven in de fik vloog, schrok me kapot! Gelukkig van geleerd en ben nu heel erg voorzichtig als ik aan het bakken ga 😛

  2. Maartje 7 augustus 2014 om 08:01 - Antwoorden

    Oh heerlijk ben dol op zelfgemaakte notenpasta’s! Uit “zelfbescherming” maak ik het niet te vaak anders lepel ik dat potje zo in een paar dagen leeg :p.
    Mooi zo’n zomerse duik in het water voor het ontbijt. Nam van het weekend ook mijn bakje oats mee naar het bos, eerst een wandeling en dan uitkijkend over de stad je ontbijten opsmikkelen, een heerlijk moment!

  3. Elsbet | La Vie Pure 6 augustus 2014 om 18:42 - Antwoorden

    Ja amandelpasta!!

  4. Liesbeth 6 augustus 2014 om 18:31 - Antwoorden

    Hoeveel is een cup

    • Jolijn 13 augustus 2014 om 10:56 - Antwoorden

      Je kunt cups kopen bij de Dille & Kamille of bij een kookwinkel. Heel handig! Anders kun je ook een standaard theekop nemen. Succes!

  5. Karin 6 augustus 2014 om 14:59 - Antwoorden

    Worden de noten door het roosteren ook zachter? Ik heb het toevallig vanmiddag net met wat gemengde noten geprobeerd, maar mijn hakmolen kan dat niet aan. 🙁

    • Jolijn 13 augustus 2014 om 10:57 - Antwoorden

      Ja ze worden wat zachter. Je hebt wel een wat krachtiger keukenmachine nodig om een mooie notenpasta te maken. Succes!

Geef een reactie